Aestate Workshop

Upload hier de resultaten van de Aestate Workshop over ChatGPT en DALL-E. Gebruik het formulier om zowel de prompt als de afbeelding te versturen. Vergeet niet om de naam of het nummer van je team in te vullen, evenals de namen en e-mailadressen van alle teamleden. Deze informatie zal alleen worden gebruikt om het winnende team hun prijs te sturen.

Winnende inzending

Team: Superstars

Prompt van ChatGPT

Dat klinkt als een spannende uitdaging! Om jullie ideale kantoorruimte te visualiseren met Dall-E, zijn er een paar belangrijke elementen die ik nodig heb:

  1. Stijl en Sfeer: Beschrijf de algemene stijl en sfeer die jullie zoeken. Dit kan variëren van modern en strak tot gezellig en rustiek, of iets heel anders.
  2. Kleurenpalet: Welke kleuren willen jullie zien in jullie kantoor? Dit kan invloed hebben op de algemene sfeer en het gevoel van de ruimte.
  3. Belangrijke Elementen: Zijn er specifieke elementen die absoluut in jullie kantoor aanwezig moeten zijn? Denk aan bepaalde soorten meubels, technologie, planten, kunstwerken, of iets unieks voor jullie bedrijf.
  4. Ruimte-indeling: Hoe zien jullie de indeling van de ruimte voor je? Dit kan een open kantoorruimte zijn, afgescheiden kantoren, ruimtes voor samenwerking, ontspanningsgebieden, etc.
  5. Speciale Functies of Wensen: Zijn er unieke of speciale functies die jullie willen integreren? Denk aan een koffiehoek, een bibliotheek, gamezone, daktuin, of iets dat jullie kantoor echt bijzonder maakt.

Prompt van Team

“1. Een moderene werkplek, met uitzicht op zee, bergen met sneeuw en een skilift op de achtergrond, werkplek heeft zonnepanelen voor de duurzaamheid, werkplek is een mooie grote veranda. 2. Natuurlijk kleuren die bijdragen aan een effectieve werkplek. Denk aan groen en aardekleuren. 3. Verstelbare stoelen, laptop, goede geluidsinstallatie, verstelbaar bureau van 150 cm van natuurlijke materialen en een goede koffiemachiene, een plek voor de hond, een glijbaan naar de zee en een kabelbaan terug omhoog. 4. Openruimte/veranda uitzicht op zee, glas en een skilift in de buurt. 5 Kantoor aan zee en aan bergen.”

Feedback Ferry: Slim gebruik gemaakt van ChatGPT door te vragen wat hij nodig heeft om tot een image te komen.

Team: Kantoorhond

Prompt van Team

“ontwerp de ideale werkomgeving voor 6 personen die modern met veel daglicht, groen, voorzien van goede koffie, geluidsdempend, instelbaar meubilair, met ontspanningsmogelijkheden, 2 grote gebogen beeldschermen per persoon, voldoet aan wet- en regelgeving, persoonlijke accenten, natuurlijke materialen, hoge plafonds. heb je meer informatie nodig?”

Prompt van ChatGPT

“Absoluut, ik zal de prompt aanpassen met de locatie aan de rand van het bos en de mogelijkheid om buiten te werken. Hier is de bijgewerkte versie: “Visualiseer een ruime, moderne kantoorruimte, badend in natuurlijk daglicht door grote ramen die een rustgevend uitzicht bieden op een nabijgelegen bos. Het interieur is vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals hout en steen, met hoge plafonds die een gevoel van openheid en ruimte creëren. Elke werkplek is uitgerust met twee grote, gebogen beeldschermen, en het meubilair is ergonomisch en aanpasbaar, in overeenstemming met de laatste wet- en regelgeving. Planten en kleine bomen binnen de kantoorruimte weerspiegelen de buitenomgeving en dragen bij aan een levendige, groene sfeer. Een koffiehoek met een hoogwaardige koffiemachine biedt een ontspannen plek voor pauzes en sociale interactie. Geluidsdempende panelen zorgen voor een rustige werkomgeving. Persoonlijke accenten zoals kunstwerken en foto’s stimuleren creativiteit en inspiratie. Buiten de kantoorruimte is er een aangewezen gebied met comfortabel buitenmeubilair, waar medewerkers kunnen werken in de frisse boslucht, omringd door de natuurlijke schoonheid en rust van het bos. Deze setting is ideaal voor brainstormsessies, ontspanning of als inspiratiebron.” Deze beschrijving creëert een beeld van een werkomgeving die niet alleen functioneel en ergonomisch is, maar ook inspirerend en dicht bij de natuur staat.”

Feedback Ferry: Stel meer vragen aan ChatGPT, zoals “wat heb je nodig om x te maken”?

Team: Binnenste buiten

Prompt van Team

“Genereer een prompt voor Dall-E die de ideale werkplek visualiseert: het gaat om een multifunctionele ruimte met veel connectie met de natuur. Enkele belangrijke dingen zijn goede sfeer, veel daglicht, lekker eten en goede koffie. Ontzorgt worden. Zit-sta-bureau voor het werken, flexibele inrichting. Met oog voor gezondheid, toegang tot sporten. Mogelijkheid voor bellen, teams-overleggen, vergaderingen.”

Prompt van ChatGPT

“”Een ruime, lichte werkplek met veel daglicht, omringd door groene planten en natuurlijke elementen, verrijkt met kantoordieren zoals vriendelijke katten en honden die vrij rondlopen. De inrichting is modern en flexibel, met een zit-sta-bureau, comfortabele stoelen, en ruime werktafels, en extra privéruimtes voor geconcentreerd werken. Speelse elementen, zoals kunstinstallaties of interactieve hoeken, zijn door het kantoor verspreid om creativiteit te stimuleren. Een gezellige koffiehoek met een espressomachine en een selectie van snacks bevindt zich in een hoek. Rustige zones voor telefoongesprekken en afgezonderde ruimtes voor teamvergaderingen en conferenties zijn ook aanwezig. Het interieur, ontworpen met aandacht voor ergonomie en welzijn, omvat toegang tot een fitnessruimte of sportfaciliteiten. Deze werkplek combineert ontspanning en productiviteit, waarbij medewerkers zich ondersteund en geïnspireerd voelen in een omgeving die zowel functioneel als leuk is, versterkt door de aanwezigheid van dieren.”

Feedback Ferry: Ga de dialoog aan met ChatGPT en geef instructie. Voorbeeld: “Ik wil samen een werkplek ontwerpen en daarvoor heb ik eerst een prompt nodig voor de DALL-E afbeelding. Welke informatie heb je nodig om mijn visie om te zetten in een prompt voor een afbeelding?”

Team: Ronde 2 – team 2

Prompt van Team

“Hier is een afbeelding van een huisartsenpraktijk van 20 m², ontworpen als een warme, huiselijke omgeving met uitzicht op de zee. De kamer bevat een zit-sta bureau met drie stoelen, een ergonomische, elektrisch verstelbare stoel met geheugenfunctie, een behandeltafel, en een medische pantry. Het interieur is verlicht met natuurlijk licht en een daklicht, en verrijkt met veel groen en een menselijk skelet in een hoek van de kamer, wat bijdraagt aan een healing environment.”

Prompt van ChatGPT

“Een ruime, lichte werkplek met veel daglicht, omringd door groene planten en natuurlijke elementen, verrijkt met kantoordieren zoals vriendelijke katten en honden die vrij rondlopen. De inrichting is modern en flexibel, met een zit-sta-bureau, comfortabele stoelen, en ruime werktafels, en extra privéruimtes voor geconcentreerd werken. Speelse elementen, zoals kunstinstallaties of interactieve hoeken, zijn door het kantoor verspreid om creativiteit te stimuleren. Een gezellige koffiehoek met een espressomachine en een selectie van snacks bevindt zich in een hoek. Rustige zones voor telefoongesprekken en afgezonderde ruimtes voor teamvergaderingen en conferenties zijn ook aanwezig. Het interieur, ontworpen met aandacht voor ergonomie en welzijn, omvat toegang tot een fitnessruimte of sportfaciliteiten. Deze werkplek combineert ontspanning en productiviteit, waarbij medewerkers zich ondersteund en geïnspireerd voelen in een omgeving die zowel functioneel als leuk is, versterkt door de aanwezigheid van dieren.”

Feedback Ferry: Jullie liepen vast op het samenvoegen van verschillende ruimtes in de afbeelding. Dit kun je voorkomen door vooraf meer kaders mee te geven aan ChatGPT, zoals “ik wil dat je pas een afbeelding maakt als de prompt / opdracht perfect is”. Zo voorkom je dat hij een goede afbeelding maakt, maar later niet 2 elementen kan combineren.